FC Unirea Dej

Unirea Dej este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din România, fiind fondată în anul 1921. Echipa din județul Cluj – care în prezent evoluează în Liga 2 – își dispută meciurile de acasă pe Stadionul Municipal Dej (capacitate 3000 locuri).

În sezonul 2020-2021, la 100 de ani de la înființare, Unirea Dej a încheiat pe locul 2 seria 9 a Ligii 3 și a ajuns la barajul pentru promovare în Liga 2. Uniriștii au trecut de Minaur Baia Mare (0-0 în județul Maramureș, 3-1 pe Municipalul din Dej) și de SCM Zalău (0-0 la Dej, 1-1 la Zalău) și, după 14 ani de absență, au promovat în al doilea eșalon fotbalistic.

Echipa antrenată de Dragoș Militaru (sosit la Dej în ianuarie 2020) a încheiat excelent primul sezon în Liga 2 (2021-2022), pe locul 9, devansând echipe importante precum Poli Iași, Poli Timișoara sau FC Brașov. Ca urmare a rezultatelor obținute, Unirea Dej a fost considerată revelația campionatului. În Play-Out, alb-albaștrii au obținut cinci victorii și au suferit o singură înfrângere, clasându-se pe al doilea loc, după Buzău.

În sezonul 2022-2023, Unirea Dej a terminat sezonul regular pe locul 4 și a reușit cea mai mare performanță din istoria clubului: accederea în Play-off-ul Ligii 2 (alături de echipe de tradiție precum Steaua, Dinamo, Poli Iași, Oțelul Galați, Gloria Buzău) și automat în lupta pentru promovare în SuperLiga României. În același sezon, tehnicianul Unirii Dej, Dragoș Militaru a fost desemnat cel mai bun antrenor din Liga 2 de către Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) România.

Unirea Dej nu înseamnă doar echipa de seniori, căci la Centrul de Copii și Juniori sunt înscriși peste 170 de copii. Acesta se află în continuă creștere, fiind făcute periodic selecții pentru toate categoriile de vârstă. În acest sens, porțile celui mai important club de fotbal din Dej sunt deschise pentru toți copiii din oraș sau din împrejurimi care doresc să practice acest sport.

Echipa Uniriștilor

Gabriel Fulga

Atacant
18

Ciprian Călugăr

Mijlocaș
16

David Maftei

Fundaș
98

Gabriel Buta

Mijlocaș
4

Mihai Kereki

Fundaș
5

Marius Cătinean

Mijlocaș
6

Andrei Pop

Atacant
7

Florin Blaj

Atacant
10

Alex Pop

Atacant
11

Cristian Chira

Mijlocaș
13

Alex Militaru

Mijlocaș
14

Alin Burdeț

Fundaș
15

Angelo Cocian

Mijlocaș
17

Denis Roș

Fundaș
19

Alexandru Gîț

Fundaș
20

Daniel Pop

Fundaș
21

Vlad Bogdan

Atacant
22
39

Adrian Pop

Mijlocaș
99