La sfârșitul lunii mai, contractul dintre FC Unirea Dej și Dragoș Militaru a ajuns la final, astfel că, după aproape trei ani și jumătate, drumurile noastre se despart. Ieri, 1 iunie, în cadrul unei întâlniri cu Consiliul Director și cu primarul municipiului Dej Morar Costan, tehnicianului în vârstă de 33 de ani i s-a propus prelungirea angajamentului, însă și-a exprimat dorința de a alege în această nouă etapă a carierei un alt drum profesional.

Urmare a acestei poziții, Comitetul Director și primarul municipiului Dej i-au mulțumit antrenorului Dragoș Militaru pentru întreaga activitate desfășurată sub culorile clubului și i-au urat mult succes în continuare. Totodată, ambele părți și-au exprimat aprecieri pentru munca depusă și dorința păstrării unei relații de respect reciproc.

Dragoș Militaru a semnat cu Unirea Dej pe 17 ianuarie 2020, la scurt timp după despărțirea de regretatul Gică Barbu. Cel mai tânăr tehnician din primele două divizii ale României (33 de ani) a preluat echipa noastră din subsolul Ligii 3, iar în sezonul 2020/2021, la 100 de ani de la înființare, a reușit ceea ce puțini credeau: accederea pe a doua scenă fotbalistică din România. După un prim-sezon peste toate așteptările, în care Unirea Dej a fost ”revelația” campionatului și s-a menținut fără probleme în Liga 2, Dragoș Militaru și elevii săi au scris o nouă pagină de istorie în sportul dejean: calificarea în Play-off. Pentru întreaga sa muncă, apreciată de altfel de numeroși oameni de sport din țară, antrenorul originar din Târgu Jiu a fost desemnat cel mai bun antrenor din Liga 2 de către Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) România.

Dragoș Militaru: “S-a încheiat un capitol frumos din viața mea din care plec cu amintiri și realizări unele mai frumoase ca altele. Consider că așa e mai bine pentru ambele părți în acest moment. Rămân cu gândul că, în acești 3 ani și jumătate, împreună cu echipa și staff-ul, am reușit să aducem emoție, entuziasm și fericire multor oameni și ne-am atins toate obiectivele propuse indiferent de situațiile cu care ne-am confruntat. Sunt mândru că, după acești ani de muncă, mai mulți jucători pot face pasul la Liga 1 sau la alte echipe cu potențial ridicat.

Mulțumesc tuturor celor care au înțeles ce îmi doresc și au fost lângă mine în acești 3 ani și jumătate. Mă refer aici la club, staff, suporteri și la toți cei din jurul echipei care ne-au susținut fie și în cel mai mic mod. Doresc mult succes pe mai departe tuturor! HAI UNIREA!”.

Dragoș Militaru a fost și va rămâne unul dintre noi, municipiul Dej fiindu-i recunoscător pentru toată munca depusă pentru Unirea. Numele lui va rămâne mereu în ”cartea de istorie” a orașului, fiind antrenorul care, după 14 ani de absență, ne-a readus în Liga 2. Suntem convinși că Dragoș Militaru va ajunge departe și, așa cum am mai afirmat, ne bucurăm că primele realizări cu adevărat importante, în calitate de antrenor, le-a avut la Dej. Sperăm să aibă parte de cât mai multe performanțe în carieră și, oriunde îl va purta viața, să își amintească cu drag de anii petrecuți pe banca Unirii Dej.

Totodată, la finalul lunii mai, s-au încheiat raporturile contractuale și cu antrenorul secund Moundir Moussaddak, care s-a alăturat Unirii la scurt timp după sosirea lui Militaru.

2 comments on “MULȚUMIM, DRAGOȘ MILITARU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *